Symposium

"De geprikkelde lever"


Inhoud:
Het doel van het symposium is een verdieping te geven over hepatische encefalopathie. Een ernstige aandoening die ook bij levercirrose kan optreden en die vaak gemist wordt bij onderzoek. Om de presentatie beter kunnen volgen, zijn daar twee presentaties aan toe gevoegd: een overzicht van de anatomie en fysiologie van de lever en een presentatie over het beoordelen van bloedonderzoek. Om de dag gevarieerd te houden, zijn er nog twee extra presentaties: een wetenschappelijk overzicht van baclofen, als behandeling bij alcoholafhankelijkheid (ook specifiek bij levercirrose) en een opfriscollege over lichamelijk onderzoek van de buik. Al om al een zeer gevarieerd programma, met een berg aan nuttige informatie. 5 van de 6 presentaties worden gegeven door verslavingsartsen en er is ruimte voor discussies of inhoudelijke aanvullingen.

Het symposium dat plaatsvond op 11-11, had zeer lovende
evaluaties.

Agenda:
Zaterdag 9-12-2017

9:00-9:30 ontvangst
9:30-10:30 “Baclofen bruikbaar bij leverziekte? Überhaupt bruikbaar?”, P. de Groot
10:30-11:30 “De lever. Anatomie en fysiologie”, D. Namiotko
11:30-12:00: Pauze
12:00-13:00 “Hepatische encefalopathie. Deel 1”, F. Esseveld
13:00-14:00 “Hepatische encefalopathie. Deel 2”, D.L.J. Cremers
14:00-14:30 Pauze
14:30-15:30 “Leverfunctiebepalingen”, D.L.J. Cremers
15:30-16:30 “Lichamelijk onderzoek”, D.L.J. Cremers

Locatie:
De Klinker
Meester D.U. Stikkerlaan 41, 9675 Winschoten
Rabo zaal (bioscoopzaal)

Parkeren is gratis. Bij binnenkomst rechts de trap op en bovenaan de trap rechtdoor lopen door de klapdeuren. De zaal is links na die deuren.

Accreditatie:
VVGN (voor verslavingsartsen): 6 punten toegekend
ABC1 (voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten): 6 punten toegekend

Kosten:
Deelname aan dit symposium bedraagt 300 euro inclusief BTW per persoon (30 euro indien accreditatie niet nodig is) en is inclusief lunch, consumpties en symposiummateriaal. De presentaties zijn direct bij de start van het symposium beschikbaar om te downloaden.

Kortingsregeling:
Meerpersoonskorting (vanaf 12-11-2017):
-Indien u zich samen met een andere collega aanmeld (beide voor het hogere tarief), dan betaald u beide 200 euro incl BTW per persoon (een gezamenlijke korting van 200 euro).
-Indien u zelf geen accreditatie nodig heeft en een collega meeneemt die wel accreditatie nodig heeft, dan betaald u zelf geen entre. De collega betaald dan 250 euro.
-Indien u meerdere collega's aanmeld, dan krijgt u contact opnemen over de mate van korting. Ook bij meerdere aanmeldingen tegen het gereduceerd tarief is korting van toepassing
Voorwaarde: bij aanmelding geeft u aan wie u heeft aangemeld en ook uw collega's moeten dit vermelden bij aanmelding (het makkelijkste is dan 1 email met alle aanmeldingen te sturen, waarin de namen, emails en eventueel BIG nummers van alle deelnemers vermeld staan).

Studentenkorting:
Studenten (ook artsen in opleiding), artsen die geen accreditatiepunten nodig hebben en geinteresseerden kunnen komen tegen het tarief van 30 euro.

Aanmelden:
Uitvoering: 9-12-2017 per
e-mail

Vermeld indien, indien accreditatie is gewenst uw BIG nummer en uw specialisme.

U kunt zich tot op de dag van het symposium aanmelden. Eerder aanmelden is wel handiger, zodat er voldoende eten/drinken besteld kan worden.
Let op! Indien u binnen 1 week geen factuur doorgestuurd hebt gekregen per email, is er iets fout gegaan bij de aanmelding. U kunt dan bellen (indien niemand opneemt, wordt u later wel teruggebeld. Ook kunt u de voicemail inspreken).

IQsted gebruikt de door u verstrekte gegevens enkel voor het desbetreffende symposium en om u te informeren over toekomstige symposia. Mocht u van werk wisselen, dan kunt u uw nieuwe email aan ons doorgeven om op de hoogte gehouden te blijven van onze activiteiten.

Annuleringsregeling (vanaf 12-11-2017)
Voor annulering gelden de volgende termijnen:
1. Bij annulering tot 25-november 2017 bent u 25% van de deelnamekosten verschuldigd
2. Bij annulering tussen 25-november 2017 en 2- december 2017 bent u 50% van de deelnamekosten verschuldigd.
3. Bij annulering na 2-december 2017 bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd.

Algemene voorwaarden
Voor alle symposia, congressen en bijeenkomsten, georganiseerd door IQsted zijn de
algemene voorwaarden van toepassing.